ბოსტნეულის წვნიანი



შემადგენლობა:

4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

2 ჭიქა დაჭრილი პრასი, თეთრი ნაწილი მხოლოდ

2 ს.კ. წვრილად დაჭრილი ნიორი

მარილი

2 ჭიქა სტაფილო, გათლილი და დაჭრილი მრგვლად

2 ჭიქა კარტოფილი, გათლილი და დაჭრილი კუბიკებად

2 ჭიქა მწვანე ლობიო, დამტვრეული 2 სმ–ს ნაჭრებად

2 ლ ბოსტნეულის ბულიონი

4 ჭიქა პამიდორი, გაფრცქვნილი და დაჭრილი

2 ტარო სიმინდი, დამარცვლული

1/2 ჩ.კ. ახლად დაფქული შავი პილპილი

1/4 ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში ფოთლები

1-2 ჩ.კ. ახლად გამოწურული ლიმონის წვენი

მომზადების წესი:

სქელძირიან ქვაბში, დაბალ ცეცხლზე გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი. გაცხელებულ ზეთს დავამატოთ პრასი, ნიორი და მარილი, ვთუშოთ სანამ დარბილდება, დაახლოებით 7-8 წთ–ი. დავამატოთ სტაფილო, კარტოფილი, მწვანე ლობიო და გავაგრძელოთ თუშვა 4-5 წთ–ით. დავამატოთ ბულიონი, მოუმატოთ ცეცხლს და წამოვადუღოთ. წამოდუღებულ წვნიანს დავამატოთ პომიდორი, სიმინდის მარცვლები და პილპილი, დავუწიოთ ცეცხლს. დავაფაროთ თავსახური და ვადუღოთ სანამ ბოსტნეული მოიხარშება, დაახლოებით 25-30 წთ–ი. გადმოვდგათ ქურიდან, დავამატოთ ოხრახუში და ლიმონის წვენი. დავამატოთ მარილი გემოვნებით. მიირთვით ცხელი.


გემრიელად მიირთვით და გაიღიმეთ ხშირად!...



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.