ისპანახი და ბრინჯის ფლავი – სპანაკორიზო



შემადგენლობა:

1/2 ჭიქა ზეითუნის ზეთი

1 დიდი ხახვი, დაჭრილი

4-5 ღერო მწვანე ხახვი, დაჭრილი (მწვანე ნაწილი გრძივ ნაჭრებად)

1 კგ აისპანახი, გასუფთავებული, გარეცხილი და დაჭრილი

1 პატარა კონა დაჭრილი კამა

425 გრ დაჭრილი პომიდორი

3/4 ჭიქა გრძელი ბრინჯი

1 ჭიქა ბოსტნეულის ბულიონი ან წყალი

2 ს.კ. ტომატის პასტა

მარილი და ახლად დაფქული პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

დიდი ქვაბში გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი. დავამატოთ ხახვი და მწვანე ხახვი, ვთუშოთ სანამ დარბილდება, დაახლოებით 10 წთ–ის განმავლობაში.
დამატება ისპანახი და ვთუშოთ მანამ არ ჩაითუშება. დამატეთ კამა, დაჭრილი პომიდორი და ბრინჯი, აურიეთ. ტომატ პასტა გავხსნათ ბულიონში (ან წყალში) და დავამატოთ ქვაბში. წამოვადუღოთ წვენი, დავაფაროთ თავსახური და დავუწიოთ ცეცხლს მაქსიმალურად დაბლა. ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ბრინჯი არ მომზადდება, დაახლოებით 30-40 წთ–ი. ეცადეთ არ ურიოთ ხშირად, რომ არ ჩაფლავდეს. ვაკონტროლოდ მუდმივად სითხის დონე ქვაბშ, თავსახური მოვხადოთ თ ისპანახმა ბევრი წვენი გამოიღო. დავამატოთ წყალი თუ ამოშრა. დავამატოთ მარილი და ახლად დაფქული პილპილი.


გემრიელად მიირთვით და გაიღიმეთ ხშირად!...



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.