მოხარშული ენა



მოხარშული ენა

(moxarshuli ena)


მასალა:

1 ც. საქონლის (ხბოს) ენა, 2 თავი ხახვი, 1 ც სტაფილო, დაფნის ფოთოლი, ნიახური, ოხრახუში, 200 გრ სალათის ფოთოლი, 400 – 400 გრ კიტრი და პომიდორი, მარილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:

საქონლის ენა გავასუფთავოთ, მოვაცილოთ ყბის ძირში მოთავსებული სანერწყვე ჯირკვლები, კარგად გავრეცხოთ, ჩავდოთ ცხელ წყლიან ქვაბში და მოვხარშოთ (მოხარშვის დრო შეადგენს 3-4 საათს). როდესაც ენა თითქმის მოიხარშება, ამოვიღოთ ქვაბიდან და ჩავუშვათ ცივ წყალში, მაშინვე გავაცილოთ კანი და ისევ ჩავდოთ ქვაბში, ვხარშოთ 15-20 წუთი, დავამატოთ ნიახური, ოხრახუში, სტაფილო, ხახვი, დაფნის ფოთოლი, მარილი და ვხარშოთ მზადყოფნამდე.
მოხარშული ენა შევამშრალოთ ტილოთი, დავჭრათ განივად, 5-6 მმ სისქის ნაჭრებად. თეფშზე ან სინზე დავალაგოთ სალათის ფოთლები, მათზე მოვათავსოთ ენის ნაჭრები, ზემოდან მოვაყაროთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და ოხრახუში. შეიძლება გარშემო შემოვუწყოთ მრგვლად დაჭრილი კიტრი და პომიდორი.




Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.