ფლავი ცხვრის (ბატკნის) ხორცით



ფლავი ცხვრის (ბატკნის) ხორცით

(plavi cxvris (batknis) xorcit)


საჭირო ინგრედიენტები:

500 გრ ცხვრის ხორცი (მკერდი ან ბარკალი)
3-4 თავი ხახვი,
1 ჩაის ჭიქა ბრინჯი,
მარილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:

ცხვრის ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, დავაწყოთ ტაფაზე და შევწვათ ნახევრად მზადყოფნამდე. ხორცი გადავიტანოთ ქვაბში, დავამატოთ ოდნავ მოშუშული წვრილად დაჭრილი ხახვი, დავასხათ 1,5 ჭიქა წყალი და შემოვდგათ ცეცხლზე. როდესაც წყალი ადუღდება, ჩავყაროთ გადარჩეული და გარეცხილი ბრინჯი, მოვაყაროთ მარილი, შემოვდგათ ნელ ცეცლზე, დავახუროთ სახურავი და ვხარშოთ მზადყოფნამდე (ბრინჯმა წყალი უნდა შეისრუტოს).



გემრიელად მიირთვით!




Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.