ცხვრის ხაშლამა



ცხვრის ხაშლამა

(cxvris xashlama)


საჭირო ინგრედიენტები:

1 კგ ხორცი,
4 კბილი ნიორი,
ნიახური, ქინძი, მარილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:


ცხვრის ხორცი (მკერდი) გავასუფთავოთ, მოვაცილოთ ზედმეტი ქონი, გავრეცხოთ, დავჭრათ, ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და შემოვდგათ ნელ ცეცლზე. მოვქაფოთ, დავახუროთ სახურავი და მოვხარშოთ. ხარშვის დროს დავამატოთ ნიახური.
მოხარშული ხორცი ამოვიღოთ სინზე, მოვაყაროთ მარილი, წვრილად დაჭრილი ქინძი, მივიტანოთ მაგიდასთან.
ცალკე შეიძლება მივიტანოთ ნივრის საწებელი (4 კბილი ნიორი დავნაყოთ მარილთან ერთად, გავხსნათ 1/2 ჭიქა ბულიონში).



გემრიელად მიირთვით!



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.