ბუღლამა



ბუღლამა

(buglama)


მასალა:

500 გრ საქონლის ან ცხვრის (ბატკნის) ხორცი, 100 გრ თავი ხახვი, 1 კგ პომიდორი ან 1 ჭიქა ტომატ-პიურე, 500 გრ კარტოფილი, ქინძი, პილპილი და მარილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:

ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ. პომიდორი გავრეცხოთ, გავფცქვნათ და დავჭრათ. თავი ხახვი გავფცქვნათ, გავრეცხოთ, წვრილად დავჭრათ. კარტოფილი გავფცქვნათ და გრძლად დავჭრათ.
ქვაბში ფენა-ფენა ჩავაწყოთ დაჭრილი ხახვი, ხორცი, კარტოფილი, პომიდორი (ან 1/2 ჭიქა წყალში გახსნილი ტომატ-პიურე), დავასხათ წყალი, დავამატოთ პილპილი, მარილი, წვრილად დაჭრილი ქინძი, დავახუროთ სახურავი და შემოვდგათ ნელ ცეცხლზე, ვხარშოთ ხორცის მზადყოფნამდე.



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.