ჩაქაფული



ჩაქაფული

( Chaqafuli )



საჭირო ინგრედიენტები:

1 კგ ბატკნის ხორცი,
300 გრ მწვანე ხახვი,
1 ჭიქა თეთრი ღვინო,
1 კონა ტარხუნა,
300 გრ მწვანე ტყემალი,
ქინძი, კამა, წიწაკა, მარილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:

ბატკნის ხორცი გავასუფთავოთ, მოვაცილოთ ზედმეტი ქონი, გავრეცხოთ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
წვრილად დავჭრათ მწვანე ხახვი, ტარხუნა, ქინძი, კამა, წიწაკა, კარგად გადავურიოთ.
ქვაბში ჩავდოთ დაჭრილი ხორცის ნახევარი, ზემოდან დავადოთ დაჭრილი მწვანილის ნახევარი, შემდეგ დავდოთ დარჩენილი ხორცი, შემდეგ ისევ მწვანილი, ბოლოს კი ზემოდან დავდოთ ტყემალი, დავასხათ 1 ჭიქა წყალი, დავახუროთ სახურავი და შემოვდგათ ქვაბი ნელ ცეცხლზე. ხარშვის ბოლოს დავამატოთ ერთი ჭიქა თეთრი ღვინო.


გემრიელად მიირთვით !!!



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.