ინგრედიენტები:
ნესვის რბილობი, მწიფე 1.5 ჭიქა
შაქარი 3/4 -1 ჭ
კვერცხი 2
შაქრის პუდრა 2 ს.კ
ნაღები 1.5 - 2 ჭ
ნესვის რბილობი ბლენდერით დავაქუცმაცოთ.
კვერცხის ცილა და შაქარი გავთქვიფოთ კარგად, ნელ-ნელა დავუმატოთ გულები.
ცალკე გავთქვიფოთ ნაღები შაქრის პუდრთან ერთად, შემდეგ შევურიოთ გათქვეფილი კვერცხი და ბლენდერით დაქუცმაცებული ნესვი, გადავანაწილოთ ფორმებში და შევდგათ საყინულეში 1 საათით, შემდეგ გამოვიღოთ და გავთქვიფოთ.
ასე გავიმეოროთ სამჯერ და საბოლოოდ ნაყინის მასა 5-6 საათით დავტოვოთ საყინულეში.
შაქრის რაოდენობა შეგვიძლია შევცვალოთ ჩვენი გემოვნების მიხედვით
რჩევა
ნაღების ფხვნილის შემთხვევაში დაგჭირდებათ 0,5 ჭიქა ნაღების ფხვნილი და 1 ჭიქა რძე. ნაღების ფხვნილით მომზადებული ნაყინის მასას შევათქვიფოთ 1 სადილის კოვზი დარბილებული კარაქი.
წყარო
Loading...