ხსნადი ყავა – ეფექტის მისაღწევად კარგად გათქვიფეთ



ხსნადი ყავა – ეფექტის მისაღწევად კარგად გათქვიფეთ

(xsnadi yava - efeqtis misagwevad kargad gatqivfet)


XX საუკუნის შუა წლები

არაბეთის აღმოსავლეთის მაცხოვრებლებმა, ჯერ კიდევ, XIII საუკუნეში იცოდნენ ყავის მარცვლების გამოშრობა, მოხალვა და ცხელი წყლის დასხმა. 1683 წელს ვენასთან თურქების დამარცხების შემდეგ, ყავა ევროპელებმა გაიცნეს: თურქების მიტოვებულ ტერიტორიებზე აღმოაჩინეს მარცვლების მარაგები. ჯერ კიდევ, 1901 წელს აშშ-ში გახსნეს ხსნადი ყავის რეცეფტი, თუმცა არ აღმოჩნდნენ მსურველები სხვა ქვეყნებშიც გაევრცელებინათ.

1938 წელს შვეიცარულმა ფირმამ, რომელიც სპეციალიზებული იყო ბავშვთა ხელოვნურ კვებაზე, დააპატენტა თავისი ხსნადი სასმელი, რომლის გამოშვება შეათანხმა ბრაზილიის მთავრობასთან და მასთან ერთად ყავის მარცვლებსაც ყიდდა. რეკლამამ და მომზადების სიადვილემ ის პოპულარული გახადა და ბევრს მოეწონა.ხსნადი ყავის შექმნელები ამტკიცებდნენ, რომ მისი გემო და ზემოქმედება ნატურალურ ყავას უტოლდებოდა.სპეციალისტების მტკიცებით, სინამდვილეში ეს ასე არ არის: მოდუღებული ყავის გემომდე ხსნადი ყავა, ჯერ კიდევ, შორსაა.




Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.