ბადრიჯნის სალათა ბროწეულით - სამარხვო კერძი

შემადგენლობა

ბადრიჯანი - 2‐3 ცალი
ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
ნიორი - 2 კბილი
ბროწეულის მარცვლები - 1/2 ჭიქა
ბროწეულის წვენი - 1/2 ჭიქა
მარილი - გემოვნებით


"სემიფრედო" ატმითა და ჟოლოთი

სუფრასთან მიტანის წინ ფორმა მოათავსეთ ცხელ წყალში, შემდეგ გადმოაბრუნეთ სასურველ ჭურჭელზე. მასა თავისუფლად გადმოვა ჭურჭლიდან.

შემადგენლობა:

6 ცალი ატამი
1 ს/კ ლიმონის წვენი
1/2 ჩაის ჭიქა შაქარი
4 კვერცხის გული
250 გრ ნაღები
200 გრ ჟოლო


ჩიზქეიქი გემრიელი და მარტივი

ჩიზქეიქი გემრიელი და მარტივი



ინგრედიდიენტები

1 კგ ხაჭო
200 გრ შაქარი
5 კვერცხი
3 ს.კ. არაჟანი
3 ს.კ. ფქვილი
ვანილი


შავი შოკოლადის მუსი რომით - ფრანგული რეცეპტით

გთავაზობთ ტრადიციული ფრანგული შოკოლადის მუსის რეცეპტს, რომლის მომზადებაც არც ისე რთულია.

საჭირო მასალა

180 გრ შავი შოკოლადი
1 ს.კ. კარაქი
2 ს.კ. რომი
3 კვერცხი
1 ს.კ. შაქარი


კენკრის დესერტი

მაცივრიდან გამოღების შემდეგ დესერტი ფრთხილად გადმოიღეთ თეფშზე, მოასხით ზემოდან ცოტა კენკრის წვენი და გააფორმეთ ცოცხალი კენკრით.

საჭირო მასალა:

600 გრამი კენკრა
3 ს.კ. შაქარი
1 ბისკვიტის რულეტი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ შოკოლადის)
200 გრ ასათქვეფი ნაღები (შეგიძლიათ შეცვალოთ ნაყინით)


ცხელი შოკოლადი ნაღებითა და კონიაკით

შოკოლადი დატეხეთ, ჩაყარეთ ცხელ რძეში და ურიეთ მანამ, სანამ არ დადნება. დაუმატეთ გათქვეფილი ნაღები, კარგად აურიეთ და გადაანაწილეთ ჭიქებში. შეგიძლიათ, გემოვნებისამებრ, ცოტაოდენი კონიაკიც დაუმატოთ.

საჭირო მასალა:

400 მლ რძე
40 გრ შავი შოკოლადი
2 ჩ/კ შაქარი
მცირეოდენი ვანილი
2 ს/კ ნაღები.


მარწყვის ნაყინი

ნაყინი საყინულეში 3-4 საათით დავაყოვნოთ. მზა დესერტი მარწყვით მოვრთოთ და ისე მივიტანოთ სუფრასთან.

საჭირო მასალა

300 გრ მარწყვი
150 მლ რძე
150 გრ შაქრის პუდრა
150 მლ 35%-იანი ნაღები
1 კვერცხი
რამდენიმე მარწყვი მოსართავად


Mojito კარამელით

შემადგენლობა:

თეთრი რომი-50 მლ;
კარამელის სიროფი-20მლ;
პიტნა-რამდენიმე ღერი;
ლაიმა(მწვანე ლიმონი)-20გ;
ფორთოხალი-50გ;
ვისკი სოდით-100 მლ;
ყინული კუბიკები-150გ.


კოქტეილი "სიგარების მოყვარულთათვის"

საჭირო ინგრედიენტებია: 50 მილილიტრი არაყი, 15 მილილიტრი კუანტრო, 10 მილილიტრი ვაშლის ლიქიორი, 5 მილილიტრი აბსენტი.
მომზადების წესი: შეურიეთ ერთმანეთში არაყი და აბსენტი, ჩაასხით შეიკერში და ჩაუმატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები, ჩაასხით "მარტინის" ბოკალში და მორთეთ დაფნის ნორჩი ფოთლით


სალათა სოკოთი და კიტრით

საჭიროა მასალა:

150 გრ.მანდარინი ან დაკონსერვებული ქამა სოკო
1-2 ცალი სტაფილო
1 ცალი კიტრი
1 ს.კ კურკაგამოცლილი ზეთისხილი
1 კონა კამა


მსუბუქი სალათა სიმინდით და ქუნჟუტი

შემადგენლობა:

ქუნჟუჯი 25 გრ
ჩინური სალათა 100 გრ
ფრიზე 100 გრ
სიმინდი 300 გრ
ნიორი 3 კბილი


სალათა ავოკადოს და კრევეტებისგან

შემადგენლობა:

კრევეტები გასუფთავებული, მოხარშული 500 გ; ავოკადო 1 ცალი; კიტრი 1 ცალი დიდი ზომის; პიტნა 1 ღერი; თიმიანი (თავშავა) 2 ღერი; ზეითუნის ზეთი 4 სუფრის კოვზი; მარილი, პილპილი გემოვნებით; ნიორი 2 კბილი; ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით; დაფქული წითელი წიწაკა გემოვნებით;
მომზადების დრო : 30 წუთი; კალორიულობა: 376 კკალ