ბეზე ნაღებით

ბეზე ძალიან ეფექტური დესერტია, რომლის მომზადებაც საკმაო ცოდნასა და გამოცდილებას მოითხოვს. ჩვენ შევეცადეთ დეტალურად აღგვეწერა ჩვენი მკითხველისთვის ამ ნუგბარის მომზადების წესი.


ალუბლის მაფინები

ინგრედიენტები:

კვერცხი 2
შაქარი 200 გ
ფქვილი 200 გ
კარაქი 150 გ
ვანილი


შოკოლადის დესერტი

ინგრედიენტები:

შავი შოკოლადი 400 გ
ბანანი 2
კარაქი 150 გ
ნაღები 200 გ
ფხვიერი ნამცხვარი, ქარხნული 10-12 ცალი
კონიაკი 1 სირჩა
ლიმონის წვენი 1/2


ჭარხლის მარინადი

ინგრედიენტები:

ჭარხალი 1 კგ
შავი პილპილი 5 მარცვალი
დაფნა 2 ფოთოლი
მიხაკი 5 ცალი
წყალი 2 ჭ
შაქარი 1.5 ს.კ
მარილი 1/2 ს.კ
ძმარი 1/2 ჭ


ესტონური დარიჩინიანი ფუნთუშა

ინგრედიენტები:

შაქარი 70 გ
რძე 120 მლ
საფუარი 6-8 გ
კარაქი 80 გ
ფქვილი 300 გ
კვერცხის გული 1
მარილი
დარიჩინი 2 ჩ.კ


ნესვის ნაყინი

ინგრედიენტები:

ნესვის რბილობი, მწიფე 1.5 ჭიქა
შაქარი 3/4 -1 ჭ
კვერცხი 2
შაქრის პუდრა 2 ს.კ
ნაღები 1.5 - 2 ჭ


კრუასანი "ნუთელას" კრემით

ამ რეცეპტისთვის შეგვიძლია წინა დღის კრუასანიც გამოვიყენოთ, რომელიც ფუმფულა და ნაზი აღარ არის და პირდაპირ საჭმელად აღარ გამოვიყენებთ

ინგრედიენტები:

კრუასანი - 4
კვერცხი - 1
რძე - 1/4 ჭ
კარაქი -"ნუთელა"


სამარხვო ტოლმა სოკოთი

ეს მარტივად მოსამზადებელი და ძალიან გემრიელი ტოლმა განსაკუთრებით მათ მოეწონებათ, ვინც მარხვაზეა.

თქვენ დაგჭირდებათ:

კომბოსტოს 12 ფურცელი
400 გრ კარტოფილი
300 გრ სოკო
1 თავი ხახვი


სააღდგომო პასკა

მასალა:

2 კგ ფქვილი, 400 გ შაქარი, 4 კვერცხი, 7ც ილი, 1ც ჯავზის კაკალი, 200 გ კარაქი, 0,5ლ რძე, 2ს/კ საფუარი, 1ს/კ ზეთი, ვანილი, ცოტა მარილი, ქიშმიში, ნახევარი ს/კ სპირტზე დაყენებული ზაფრანა.


როგორ შევღებოთ კვერცხი და გამოვაცხოთ პასკა სააღდგომოდ

აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულისთვის ყველა მართლმადიდებლურ ოჯახში კვერცხები წითლად იღებება და პასქები ცხვება.ეს ყველაფერი წითელ პარასკევს, მზის ჩასვლამდე უნდა გაკეთდეს. როგორც წესი, კვერცხი აუცილებლად ბუნებრივი საღებავით უნდა შეიღებოს. ამისთვის საუკეთესო საშუალება ენდროა.
ერთი შეკვრა ენდრო კარგად უნდა გარეცხოთ, დაჩეჩქვოთ, დაასხათ 1,5 ლიტრი წყალი, შემდეგ ჩაყაროთ 2-3 ხახვის გარეთა ფურცელი, 1 ჩაის კოვზი მარილი, დადგათ ცეცხლზე და 15-20 წუთი ადუღოთ.


სააღდგომო კულიჩი

მასალა:

500 მლ. რძე
5 კვერცხი
2 ჭიქა შაქარი
200 გრ კარაქი
1 კგ. ფქვილი
200 გრ. ქიშმიში


პასკის რეცეპტი


15 კვერცხი და 1,5 კგ შაქრის ფხვნილი ავურიოთ, გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, დავამატოთ 300 გ გამდნარი თბილი ერბო (უმჯობესია შინაური ერბო), 200 გ გამდნარი თბილი კარაქი. ყველაფერი ეს კარგად ავთქვიფოთ, დავამატოთ 200 გ არაჟანი და 0,5 ლ (1 ქილა) მაწონი