ღორის ხორცი კარტოფილითა და წიწაკით - goris xorci kartofilita da wiwakit

საჭირო ინგრედიენტები:

1 კგ. უძვლო ღორის ხორცი
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
4 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი
1 ცალი საჭუალო ზომის წითელი ხახვი
1 ჩ.კ. უცხო სუნელი
1/4 ჭიქა ლიმონის წვენი
2 ცალი წითელი წიწაკა
პილპილი და მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი

ღორის ხორცს დავჭრად თანაბარ ნაჭრებად, მოვაყაროთ შავი წიწაკა და მარილი. გავაცხელოთ ტაფა, ჩავასხათ ზეთი, დავდოთ მასზე ხორცი და შევწვათ 10 წუთის განმავლობაში სანამ არ დაყავისფრდება, კარტოფილი დავჭრად თანაბრად ნაჭრებად დავუმატოთ ხორცს, წვრილად დაჭრილ ხახვთან , წიწაკას და უცხო სუნელებთან ერთად. ცეცხლზე დავტოვოთ კიდე 15 წუთის განმავლობაში. სუფრასთან მიტანამდე ოდნავ გავაგრილოთ და მოვასხათ ლიმონის წვენი.


კვერცხის სალათა - Kvercxis salata

საჭირო ინგრედიენტები:

10 კვერცხი
1 ჩ/კ უცხო სუნელი
2 ცალი სტაფილო
2 ცალი ბოლოკი
1 კონა მწვანე სალათა
1 კონა კამა
1 კონა ოხრახუში
200 გ. მაიონეზი
შავი პილპილი
მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

მოხარშული კვერცხი დავჭრათ 4 ნაწილად.შევურიოთ გახეხილი სტაფილო , ბოლოკი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, კამა , ოხრახუში, უცხო სუნელი, მარილი,მაიონეზი და კარგად ავურიოთ. ავიგოთ თეფში, დავაწყოთ სალათის ფოთლები, დავდოთ გამზადებული სალათა და ზემოდან მოვასხათ ბადისებირად მაიონეზი.



გემრიელად მიირთვით!


ბადრიჯანი ნივრით - Badrijani nivrit

საჭირო ინგრედიენტები:

1 კგ ბადრიჯანი
6-7 თავი ხახვი
ზეთი საჭიროებისამებრ
ძმარი
ნიორი
მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

სიგრძეზე დაჭრილ ბადრიჯანს დავაყაროთ მარილი და 1 საათის შემდეგ გავწუროთ. შევწვათ ორივე მხრიდან. წვრილად დაჭრილი ხახვი ავურიოთ ბადრიჯანში და დავაწყოთ თეფშზე. ზემოდან მოვასხათ ძმარში გახსნილი დანაყილი ნიორი.



გემრიელად მიირთვით!


საზაფხულო - Sazapxulo

საჭირო ინგრედიენტები:

5 კარტოფილი
1 კონა მწვანე ხახვი
5 კვერცხი
1 კონა ქინძი
1 ქილა მაწონი
1 კონა კამა
1 ქილა არაჟანი
2 ცალი კიტრი
200 გ წყალი
მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

წვრილად დავჭრათ მოხარშული კვერცხი და კარტოფილი. შევურიოთ მაწონი, არაჯანი,წყალი (გადადუღებული, ცივი), მწვანე ხახვი, ქინძი, კამა და დაჭრილი კიტრი. გავაციოთ მაცივარში და ისე მივიტანოთ მაგიდასთან.



გემრიელად მიირთვით!


ძროხის ხორცის სალათა - Dzroxis xorcis salata

საჭირო ინგრედიენტები:

500 გ. კომბოსტო
300 გ. ხორცი
200 გ. მაიონეზი
3 თავი ხახვი
მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

მოვხარშოთ ხორცი და დავკეპოთ. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, კომბოსტო, პილპილი, მარილი, მოვასხათ მაიონეზი და კარგად ავურიოთ.



გემრიელად მიირთვით!


ქათმის ხორცის სალათა - Qatmis khorcis salata

საჭირო ინგრედიენტები:

1 ქათამი
1,5 ჩ/ჭ ბრინჯი
3-4 თავი ხახვი
3 სტაფილო
1 კონა კამა
200 გ. მაიონეზი
უცხო სუნელი, შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

მოხარშულ ქათმის ხორცს მოვაცილოთ ძვლები და წვრილად დავჭრათ. ცალკე მოვხარშოთ ბრინჯი. წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუსოთ გახეხილ სტაფილოსთან ერთად. ავურიოთ ყველაფერი ერთმანეთსი, დავუმატოთ მწვანილი, უცხო სუნელი, შავი პილპილი, მარილი და მოვასხათ მაიონეზი.


გემრიელად მიირთვით!


აჯაფსანდალი - Ajafsandali

საჭირო ინგრედიენტები:

2 კგ. ბადრიჯანი
1 კგ. პამიდორი
3-4 ბულგარული წიწაკა
2 სტაფილო
1 კგ. კარტოფილი
1-1 კონა მწვანილი

მომზადების წესი:

გათლილი, რგოლებად დაჭრილი ბადრიჯანი შევწვათ ორივე მხრიდან, ცალკე ზეთში მოვშუშოთ ხახვი, წვრილად დაჭრილი სტაფილო და წითელი ბურგალური წიწაკა. ასევე ცალკე ზეთში შევწვათ კარტოდილი. ღრმა ჭურჭელში ფენებად ჩავაწყოთ ბადრიჯანი, შემდეგ მოშუშული ხახვი, შემწვარი კარტოფილი. წვრილად დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი, კამა ავურიოთ გახეხილ პამიდორში, დავუმატოთ მარილი, წიწაკა და მოვასხათ ქვაბში ჩალაგებულ ბადრიჯანს და კარტოფილს.



გემრიელად მიირთვით!


შემწვარი ქათამი არაჟნით - Shemwvari qatami arajnit

საჭირო ინგრედიენტები:

1 ქათამი
1 ჩ/ჭ ორცხობილას ფხვნილი
50 გ კარაქი
1 ჩ/ჭ არაჟანი
მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

გასუფთავებულ ქათამს მოვაყაროთ მარილი, დავდოთ ტაფაზე, მოვასხათ კარაქი და შევდგათ გახურებულ აირღუმელში. შეწვის შემდეგ ქათამი გადავიტანოთ თეფშზე. ტაფაზე დარჩენილ წვენს დავუმატოთ ცოტაოდენი წყალი ან ბულიონი, დავაყაროთ დანაყილი ორცხობილა, მოვშუშოთ, დავასხათ არაჟანი და შემზადებული წვენი დავასხათ დაჭრილ ქათამს. ზემოდან მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი ან ოხრახუში.



გემრიელად მიირთვით!


ხორცი ტომატის გარნირით - Khorci tomatis garnirit

საჭირო ინგრედიენტები:

1 კგ ხბოს ხორცი
2 ს/კ ტომატის პასტა
4 თავი ხახვი
2 ს/კ ფქვილი
მარილი
ზეთი საჭიროებისამებრ.

მომზადების წესი:

ბრტყლად გაჭრილი ხბოს ხორცი ჩავდოთ ზეთიან ღრმა ტაფაში ისე, რომ სანახევროდ ფარავდეს და შევწვათ. გავაკეთოთ ტომატის სოუსი: ცალკე მოვშუშოთ ხახვი ტომატის პასტაში და დავუმატოთ მოშუშული ფქვილი, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და მარილი. დავჭრათ ხორცი სასურველი ფორმის ნაჭრებად, დავაწყოთ თეფშზე და გვერდით გარნირად დავასხათ მომზადებული ტომატის სოუსი.

გემრიელად მიირთვით!


ხბოს ხორცის რულეტი - Khbos khorcis ruleti

საჭირო ინგრედიენტები:

1,5 კგ ხბოს ხორცი
1-1 კონა ოხრახუსი
ქინძი
ნიახური
3-4 კბილი ნიორი
წიწაკა
მარილი
კოწახური გემოვნებით

მომზადების წესი:

ხბოს სუკი (ან ბარკლის რბილი ნაჭერი) გავჭრათ 2 სმ სისქის ბრტყელ ნაჭრად. ცალკე გავაკეთოთ ნარევი: ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული ნიორი, მწვანილი, წიწაკა, მარილი, კოწახური ავურიოთ კარგად და წავუსვათ ხორცს. გადავახვიოთ რულეტის მსგავსად, შევკრათ კაპრონის ძაფით და შევწვათ აირღუმელში. გაციების შემდეგ შემოვაცალოთ ძაფი და დავჭრათ ძეხვისებურად.


გემრიელად მიირთვით!


კვერცხის “სალსა” - Kverckhis "salsa"

წვრილად დაკეპეთ 2 მოხარშული კვერცხი,
1/2 კონა მწვანე ხახვი,
10 წვრილად დაჭრილი მარინადში ჩადებული კიტრი,
დაუმატეთ 6 ს/კოვზი ზეითუნის ზეთი,
2 ს/კოვზი წითელი ძმარი,
მწიკვი შაქარი და
1 ს/კოვზი ტარხუნა.

შეკაზმეთ გემოვნებით. მოათავსეთ 4 თეფშზე, გვერდით შემოუწყვეთ “სალიამის” ნაჭრები, მთელი ბოლოკი, პამიდორი, მწვანე და შავი ზეთისხილი. სუფრასთან მიიტანეთ ხრაშუნა პურის(იტალიური ცლაბატტა-ს მსგავსი) მოზრდილ ნაჭრებთან ერთად.


კომბოსტოს შნიცელი - Kombostos shniceli

საჭირო მასალა:

კომბოსტოს 8 ფურცელი
8 ნაჭერი ლორი
2 კვერცხი
8 ნაჭერი ყველი
100 გ. დაფხვნილი ორცხობილა
4 პამიდორი
100 გ. ზეთი
2 კბილი ნიორი
დაფქული შავი პილპილი
მარილი

მომზადების წესი:

1.კომბოსტოს ფურცლები გათუთქეთ მარილწყალში. ლორის ნაჭრები შეწვით. კვერცხს შეურიეთ 2 ს. კ. წყალი და ათქვიფეთ.
2.კომბოსტოს ფურცლებს მოაცილეთ უხეში ადგილები. თითეულ ფურცელზე მოათავსეთ ლორი და ყველი, მოაყარეთ პილპილი და კონვერტისებულად გადაახვიეთ.
3.შნიცელი ამოავლეთ ფქვილში, შემდეგ ათქვეფილ კვერცხსა და დაფხვნილ ორცხობილაში და შეწვით. პამიდორი დაჭერით სქელ რგოლებად.
4.ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი და შეწვით პამიდორი. გადაიტანეთ თეფშზე, მოასხით თაფაში დარჩენილი წვენი, დაუმატეთ მარილი, პილპილი და მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი. გვერდით დაუდეთ შნიცელი. შეგიძლიათ, გააფორმოთ მწვანილით.