ძროხის ხორცის ბულიონი (წვნიანი)



ძროხის ხორცის ბულიონი (წვნიანი)

(dzroxis xorcis bulioni - wvniani)


შემადგენლობა

1 კგ ძროხის ძვლიანი ხორცი
გემოვნებით მარილი და ნიორი
1 კონა კამა

მომზადების წესი

ძროხის ხორცს, ბლომად დაასხით ცივი წყალი და დადგით ცეცხლზე, როგორც კი წამოდუღდება, მოხადეთ ქაფი, ქვაბს დაახურეთ სახურავი და ნელ ცეცხლზე ადუღეთ ხორცის მოხარშვამდე. გამზადებული ბულიონი გაწურეთ, ისევ წამოადუღეთ, შეაზავეთ დანაყილი ნივრით და მარილით. ცხელი ბულიონი ჩაასხით ხელიან ფაიფურის ჭიქებში და ისე მიიტანეთ სუფრასთან. ზემოდან მოაყარეთ წვრილად დაკეპილი კამა.

დამატებითი ინფორმაცია

მოხარშული ხორცი გამოიყენეთ ხორცის ღვეზელის ან ხორციანი ბლინების მოსამზადებლად და მიირთვით ბულიონთან ერთად.





Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.