გოგრის წვნიანი
(gogris wvniani)
(gogris wvniani)
საჭირო ინგრედიენტები:
კურკებგამოცლილი 1/2 გოგრა, დაახლოებით 450გ
1 საშუალო ზომის ხახვი
1 ს.კ. რაფსის ზეთი
1 ჩ.კ. “კარის” ფხვნილი
500 მლ წყალი
2 ჩ.კ. ხსნადი ბულიონის ფხვნილი
4 მწიფე ვაშლატამა
200 მლ ქოქოსის რძე
1/2 ჩ.კ. მარილი
1/2 ჩ.კ. შაქარი
კარტოფილის კუბებისთვის:
200 გ კარტოფილი
1 ჩ.კ. ზეთი
1 მწიკვი იოდიზირებული მარილი
მომზადების წესი:
გოგრა დიდ ნაჭრებად დავჭრათ და ხახვთან ერთად მოვშუშოთ. შემდეგ კარის ფხვნილი მოვაყაროთ და წყალი დავასხათ.
ხსნადი ბულიონის ფხვნილი შევურიოთ. ეს ყველაფერი დაახლოებით 10-15 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ. ამასობაში კი ვაშლატამას კანი გავაცალოთ და ნაჭრებად დავჭრათ. სანამ ბოლომდე მომზადდება, ვაშლატამა გოგრაში ავურიოთ და თავისივე ნახარშში საჭყლეტით პიურედ ვაქციოთ. დავუმატოთ ქოქოსის რძე, მარილი და შაქარი. კარტოფილის კუბები მოვაყაროთ და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
კურკებგამოცლილი 1/2 გოგრა, დაახლოებით 450გ
1 საშუალო ზომის ხახვი
1 ს.კ. რაფსის ზეთი
1 ჩ.კ. “კარის” ფხვნილი
500 მლ წყალი
2 ჩ.კ. ხსნადი ბულიონის ფხვნილი
4 მწიფე ვაშლატამა
200 მლ ქოქოსის რძე
1/2 ჩ.კ. მარილი
1/2 ჩ.კ. შაქარი
კარტოფილის კუბებისთვის:
200 გ კარტოფილი
1 ჩ.კ. ზეთი
1 მწიკვი იოდიზირებული მარილი
მომზადების წესი:
გოგრა დიდ ნაჭრებად დავჭრათ და ხახვთან ერთად მოვშუშოთ. შემდეგ კარის ფხვნილი მოვაყაროთ და წყალი დავასხათ.
ხსნადი ბულიონის ფხვნილი შევურიოთ. ეს ყველაფერი დაახლოებით 10-15 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ. ამასობაში კი ვაშლატამას კანი გავაცალოთ და ნაჭრებად დავჭრათ. სანამ ბოლომდე მომზადდება, ვაშლატამა გოგრაში ავურიოთ და თავისივე ნახარშში საჭყლეტით პიურედ ვაქციოთ. დავუმატოთ ქოქოსის რძე, მარილი და შაქარი. კარტოფილის კუბები მოვაყაროთ და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
Loading...