სამარხვო ნამცხვარი ნიგვზით

 (ხმები: 9)


ინგრედიენტები:

1 ჩ.ჭ.+2 ს.კ. ზეთი
1/2 ჩ.ჭ. ცხელი წყალი
1 ჩ.ჭ. ნიგოზი
1 ჩ.ჭ. შაქარი
3.5 ჩ.ჭ.ფქვილი
1 ჩ.კ. დაფქული მიხაკი
1 ჩ.კ.სოდა
სურვილისამებრ ცოტა ქიშმიში

პირველი ეტაპი:

3 ჩაის ჭიქა ფქვილი მოათავსეთ ჯამზე, გაუკეთეთ შუაში ჩაღრმავება და ჩაასხით 1 ჩაის ჭიქა ზეთი და ნახევარი ჩაის ჭიქა ცხელი წყალი. შემდეგ ჩაუმატეთ სოდა და მოზილეთ ცომი.

მეორე ეტაპი:

ერთმანეთს შეურიეთ შაქარი, ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული ნიგოზი, 2 სუფრის კოვზი ზეთი და მიხაკი. სურვილისამებრ ქიშმიშის ჩამატებაც შეგიძლიათ.

მესამე ეტაპი:

გაყავით ცომი 3 თანაბარ ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული და თანაბრად გაანაწილეთ მათზე ნიგვზიანი გულის მასა. შემდეგ გადაახვიეთ ყველაზე დიდი გვერდის მხრიდან. მიღებული რულეტები მოათავსეთ ცივ ფქვილმოყრილ ტაფაზე. ბამბის გამოყენებით ზევიდან გადაუსვით ზეთი და შედგით ცხელ ჰაერღუმელში გამოსაცხობად. აცხვეთ ნელ ცეცხლზე. როგორც კი გავარდისფერდება გამოიღეთ, დაჭერით და დაელოდეთ სანამ არ გაცივდება.



წყარო



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.