ინგრედიენტები:
ჭარხალი 1 კგ
შავი პილპილი 5 მარცვალი
დაფნა 2 ფოთოლი
მიხაკი 5 ცალი
წყალი 2 ჭ
შაქარი 1.5 ს.კ
მარილი 1/2 ს.კ
ძმარი 1/2 ჭ
ჭარხალი გავრეცხოთ, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ, შემდეგ გადავწუროთ, გავფცქვნათ და დავჭრათ, მოვათავსოთ ქილაში ან სხვა მინის ჭურჭელში.
1 ლ. წყალში გავხსნათ ძმარი, მარილი,შაქარი, სანელებლები და წამოვადუღოთ. როდესაც სითხე გაგრილდება, დავასხათ დაჭრილ ჭარხალს და დავახუროთ საფარებელი.
ჭარხალი მზად იქნება 24 საათის შემდეგ.
Loading...