სააღდგომო კულიჩი

 (ხმები: 3)


მასალა:

500 მლ. რძე
5 კვერცხი
2 ჭიქა შაქარი
200 გრ კარაქი
1 კგ. ფქვილი
200 გრ. ქიშმიში
1 ჩ.კ საფუარი
მწიკვი მარილი
სანელებლები:
მუსკატის კაკალი,ილი, ვანილი,
ლიმონის ცედრა, ქიშმიში
ცუკატები გემოვნებით.

მომზადება:

თბილი რძე, დროჟი, მარილი შეურიოთ 1-2 ჭიქა ფქვილი, რომ ერთიანი თხელი მასა გახდეს.
დავდგამთ თბილ ადგილას და 1 საათი გავაჩერებთ რომ საფუარი ამოვიდეს.

ცალკე ჯამში ჩავყაროთ შაქარი და კვერცხი, გავთქვიფოთ მსუბუქად (გოგლიმოგლივით გათეთრება არ არის საჭირო).
დავუმატოთ ვანილი და სანელებლები.

კვერცხის და შაქრის ნარევი ჩავასხათ წინასწარ მომზადებულ და ამოსულ საფუარში.
მოურიოთ, დავამატოთ დარჩენილი ფქვილი, კარგად მოვცომოთ ხელით ან მიქსერით (სპეციალური ცომის ჩხირებით).
შესქელებულ მასას დავასხათ გამდნარი და გაგრილებული კარაქი ასევე წინასწარ გარეცხილი ქიშმიში და ცუკატები.
განვარგძოთ ცომის ზელვა. როცა მივიღებთ ერთიან მასას და ხელზე აღარ მოგვეკრობა ცომი დავდგათ თბილ ადგილას.

თავზე დავახუროთ, რომ ცომი არ გამოშრეს და არ გაცივდეს.
1-2 საათი. ოთახის ტემპერატურა სასურველია იყოს 25 გრადუსი.

ამოსული ცომი გავანაწილოთ, გავაკეთოთ პატარა გუნდები და ჩავდოთ ცხიმწასმულ და ძირზე ქაღალდ დაფენილ ფორმებში.
ისევ გავაჩეროთ ცომი მხოლოდ ახლა უკვე ფორმაში, 1 საათით.
ამოსული ცომი მზად არის გამოსაცხობად. გადაუსვათ თავზე კვერცხის ნარევი ბზინვარებისთვის.
გნებავთ თავზე მოაყარეთ ფერადი შაქრები, ან ნოგოზი. შედგით გამოსაცხობად დაბალ ცეცხლზე, 100 გრადუსზე და ვაცხობთ 40 წუთი.

გამომცხვარი პასკა ფრთხილად გადმოვიღოთ ფორმიდან.
რომ გაცივდება მოაყარეთ შაქრის პუდრი ან დაასხით თეთრი ან ფერადი მინანქარი.
გააფორმეთ მარციპანით თქვენი გემოვნებით.




ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.