მასალა:
600 გრამი სოკო
100 გრამი ხახვი
60 გრამი ერბო
1 სუფრის კოვზი პურის ფქვილი
2 სუფრის კოვზი დაჭრილი მწვანილი
1 ან 0,5 ცალი ლიმონი
მარილი გემოვნების მიხედვით
სუფთა დარჩეული სოკოები დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვაბში და მოვშუშოთ ერბოსთან ერთად. ოდნავ რომ მოიშუშება, ზემოდან დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ვხრაკოთ მანამ სანამ არ შეწითლდება. შემდეგ დავუმატოთ თბილ წყალში გახსნილი პურის ფქვილი და ვადუღოთ ცოტა ხანს. თეფშზე დასხმისას დავაწუროთ ერთი ან ორი ლიმონი და შემდეგ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი. შეიძლება ლიმონის ნაცვლად მავასხათ 1 ჩაის ჭიქა თეთრი მაგარი ღვინო.
Loading...