ხორცის ღვეზელი - Xorcis gvedzeli



მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
1 კგ. საქონლის ხორცი, 3 ც. კვერცხი, 3 თავი საშუალო ზომის ხახვი, 1 კონა ტარხუნა, მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.
საფუვრიანი ცომისათვის: 1/2 ლ. მაწონი, 3 ც. კვერცხი, 100 გრ. კარაქი.

მომზადების წესი:
მოხარშული ხორცი გავატაროთ ხორც საკეპ მანქანაში. დაკეპილი ხორცი მოვხრაკოთ კარაქში ან ზეთში შევარდისფერებამდე, შევურიოთ ხორცი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, მაგრად მოხარშული კვერცხი, წმინდათ დაკეპილი ტარხუნის ფოთლები, 2 ს/კ ხორცის ნახარში და კარგად აურიეთ.

კარგად ათქვეფილ კვერცხს დავასხათ მაწონი 1 ს/კ ძმარში გახსნილი 1 ჩ/კ სოდა, ცოტა გამდნარი კარაქი. მოვზილოთ რბილი ნაზი ცომი, ავაფუოთ, გავაბტყელოთ, ამოვჭრად მრგვალად, თითოეულზე მოვათავსოთ გულსართი, მივრცეთ მოგრძო ფორმა, ზემოდან გადავუსხათ კვერცხის გული და შევდგათ გაზქურაში.



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.