ხინკალი - Xinkali



მასალა:

მსუქანი ცხვრის ხორცი (ან საქონლის ) - 300 გრ.
ღორის ხორცი - 200 გრ.
წითელი ხახვი - 3 საშუალო თავი,
პურის ფქვილი - 500 გრ.
პილპილი, მარილი - გემოვნებით.

დამზადების მეთოდი:

დაჭერით ხორცი და ხახვთან ერთად გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაუმატეთ შავი პილპილი, მარილი და ცივი წყალი (1,5 ჭიქა დაახლოებით).
გაჭერით პურის ფქვილი, მოაგროვეთ გორაკად, შუა ადგილზე ჩააღრმავეთ, დაუმატეთ მარილი, ჩაასხით ცივი წყალი და მოზილეთ მაგარი ძარღვანი ცომი. (ნახევარი საათის განმავლობაში ცომი სულ უნდა ზილოთ). დაასვენეთ ცომი 1საათი.
ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად (მიახლოებით 1 სმ სისქის), გამოჭერით ჭიქით და გააბრტყელეთ სადესერტო თეფშისოდენა მრგვალ ნაჭრებად.
თითოეულ ნაჭერზე დაადეთ ერთი სუფრის კოვზი ფარში, შემოუკეცეთ ნაპირები, მოგრიხეთ, დატკეპნეთ და მიეცით ლეღვისებური ფორმა. შემდეგ მოათავსეთ ზომიერ მარილიან მდუღარე წყალში და ხარშეთ. დროდადრო ფრთხილად ურიეთ, რომ ქვაბის ძირს არ მიეკრას. როდესაც ხინკალი ამოტივტივდება, მოასხით ნახევარი ლ. ცივი წყალი, ამოიღეთ, მოაყარეთ პილპილი და გემრიელად მიირთვით.

ისტორია:

ხინკალი არის ფშაური, პირველად ხინკალი გაუკეთებიათ ფშავში, ხინკალს ძველი ფშავლები აკეთებდნენ (ცულით) დაკეფილი ხორცით, ხორცი ძირითადად იყო ცხვრის, მთაში ეხლაც ხშირად აკეთებენ ხინკალს ასეთი მეთოდით



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.