ქურაში შემწვარი ღორის ხორცი



ქურაში შემწვარი ღორის ხორცი

(qurashi shemwvari goris xorci)


საჭირო ინგრედიენტები:

1 კგ ღორის ხორცი,
3-4 თავი ხახვი,
1 კგ კარტოფილი,
მარილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:

ღორის ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, მოვაყაროთ მარილი, დავდოთ ტაფაზე, დავაყაროთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, დავასხათ ნახევარი ჭიქა წყალი, შევდგათ ქურაში საშუალო ცეცხლზე და შევწვათ მზადყოფნამდე. პერიოდულად მოვასხათ წვენი, რომელიც შეწვის პროცესში გამოიყოფა. (თუ წვენი ამოშრება, მოვასხათ ცხელი წყალი).
კარტოფილი გავფცქვნათ, გავრეცხოთ, გრძლად დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი.
როდესაც ხორცი სანახევროდ შეიწვება, დავაწყოთ ტაფაზე კარტოფილი და შევწვათ.
შემწვარი ხორცი დავჭრათ თხლად, გადავიტანოთ სინზე, გვერდებზე შემოვუწყოთ შემწვარი კარტოფილი. ზემოდან მოვასხათ წვენი, მოვაყაროთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და ოხრახუში.



Loading...

ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.