ლოქო ქინძმარში
(loqo qindzmarshi)
(loqo qindzmarshi)
საჭირო ინგრედიენტები:
500 გრ ლოქო,
1 თავი ხახვი,
2 ც დაფნის ფოთოლი,
2-3 მარცვალი სურნელოვანი პილპილი,
10 ძირი ქინძი,
3/4 ჭიქა ღვინის ძმარი, მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ლოქო გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავალაგოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი, შემოვდგათ ცეცხლზე. მოვქაფოთ, დავამატოთ ხახვი, დაფნის ფოთოლი, სურნელოვანი პილპილი და მოვხარშოთ მზადყოფნამდე. მზა თევზი ამოვიღოთ ქვაბიდან, გავაცივოთ, გადავიტანოთ სინზე.
წვრილად დაჭრილი ქინძი შევურიოთ ძმარს და მაგიდასთან მიტანის წინ მოვასხათ ლოქოს. ქინძმარი შეიძლება მივიტანოთ მაგიდასთან ცალკე.
500 გრ ლოქო,
1 თავი ხახვი,
2 ც დაფნის ფოთოლი,
2-3 მარცვალი სურნელოვანი პილპილი,
10 ძირი ქინძი,
3/4 ჭიქა ღვინის ძმარი, მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ლოქო გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავალაგოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი, შემოვდგათ ცეცხლზე. მოვქაფოთ, დავამატოთ ხახვი, დაფნის ფოთოლი, სურნელოვანი პილპილი და მოვხარშოთ მზადყოფნამდე. მზა თევზი ამოვიღოთ ქვაბიდან, გავაცივოთ, გადავიტანოთ სინზე.
წვრილად დაჭრილი ქინძი შევურიოთ ძმარს და მაგიდასთან მიტანის წინ მოვასხათ ლოქოს. ქინძმარი შეიძლება მივიტანოთ მაგიდასთან ცალკე.
Loading...