ქათმის ჩახოხბილი კვერცხით - Qatmis chaxoxbili kvercxit

 (ხმები: 0)


ინგრედიენტები:

ქათამი; ერბო – 100 გრ.;
კვერცხი 5–6 ცალი;
პამიდორი - 1 კგ.;
ხახვი 4–5 მოზრდილი თავი;
მწვანილი 2–2 ძირი;
მარილი, წიწაკა – გემოვნებით.

მომზადების წესი:

კარგად გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ, ჩავაწყოთ ქვაბში და მოვშუშოთ. დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი, დავასხათ კარაქი ან ერბო და გავაგრძელოთ შუშვა თავღია ქვაბში 15–20 წუთის განმავლობაში. პამიდორი გავხეხოთ სახეხზე (ან გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში), დავასხათ მოშუშულ ქათამს, დავხუროთ ხუფი და ვადუღოთ ხორცის მოხარშვამდე. შემდეგ კარგად გავთქვიფოთ ორი კვერცხი და ნელ–ნელა დავუმატოთ. შევაზავოთ მწვანილით (ქინძი, ოხრახუში, კამა), წიწაკით და მარილით. ამოვიღოთ ლანგარზე. სუფრაზე მიტანის წინ გარშემო შემოვუწყოთ მაგრად მოხარშული და თხლად დაჭრილი კვერცხი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.




ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.