ქათმის ჩახოხბილი - Qatmis chaxoxbili

 (ხმები: 3)


მასალა:

ქათამი - 1 კგ.
პამიდორი - 1 კგ.
კარაქი
ხახვი - 2-3 თავი
ნიორი - 1-2 კბილი
თითო კონა ქინძი და ოხრახუში
1 ჩ.კ.უცხო სუნელი+ხმელი ქინძი.

მომზადების წესი:

ვჭრით ქათამს ნაჭრებათ. ხახვს ვჭრით სასურველ ფორმით. პამიდორს ვდუღრავთ, კანს ვაცლით და ვჭრით საშვალო ზომის კუბიკებათ. კარაქში მოვშუშოთ ქათმის ნაჭრები, როცა შეწითლდება ხორცი - დავაყაროთ ხახვი და გავაგრძელოთ შუშვა. დავასხათ პამიდორი და ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე, ხორცის მომზადებამდე. შევანელოთ მარილით, პილპილით, დანაყილი ნიორით, სუნელებით. სუფრასთან მიტანისას მოვაყაროთ მწვანილი.




ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.